Syarikat-Syarikat Telekomunikasi Di Malaysia Memperkenalkan Pakej Khas Untuk Golongan OKU

Diterbitkan pada Jun 21, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pelan Kementerian Komunikasi dan Multimedia dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia untuk memperbaharui ekosistem perkhidmatan telekomunikasi tempatan nampaknya terus membuahkan hasil dengan pengumuman baru dimana syarikat-syarikat tempatan telah memperkenalkan pelan-pelan sambungan Internet dan data mudah-alih untuk golongan OKU.

Syarikat-syarikat telekomunikasi tempatan seperti Celcom, Digi, U Mobile, Telekom Malaysia, Time Broadband dan YTL kini mempunyai pelan yang lebih murah untuk golongan OKU untuk meringankan beban tanggungan mereka, terutamanya untuk mereka yang sedang berusaha untuk mencari nafkah.

Pakej-pakej  khas  untuk  golongan  OKU  merangkumi  pemberian  diskaun antara RM10 hingga R.M15 untuk perkhidmatan mudah alih dan diskaun antara RM10 hingga RM44 untuk perkhidmatan talian tetap.

Untuk layak mendapatkan pelan-pelan telekomunikasi ini, pelanggan perlu menunjukkan bukti bahawa mereka diklasifikasikan sebagai OKU, dan bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga OKU, bukti juga perlu ditunjukkan bahawa mereka adalah penjaga.

Mereka yang berminat untuk mendaftar untuk pelan telekomunikasi OKU ini bolehlah bertanya mengenainya di kedai-kedai perkhidmatan telekomunikasi yang berkenaan.

komen


© Amanz / 2022 Kami