Carian
Xiaomi CC9 Dijangka Akan Menyertakan Kamera Hadapan 32MP, Kamera Utama 48MP & Bateri 4000 mAh
June 25, 2019 Arib Ismail

Xiaomi pada sebelum ini telah berkongsi mengenai siri Xiaomi CC yang mana ia direka untuk kegunaan orang muda. Beberapa maklumat mengenai siri peranti ini nampaknya telah pun kedengaran, terutama dari segi spesifikasi dan keupayaan kameranya.

Xiaomi CC9 dijangka akan membawa rekaan takuk seumpama titisan air pada bahagian hadapan, bagi perletakkan kamera swafoto 32MP. Ia dikatakan akan dijana dengan cip Snapdragon 712, iaitu cip kelas pertengahan premium yang turut digunakan pada Xiaomi Mi 9 SE.

Untuk keupayaan kamera utamanya, ia dikatakan akan hadir dengan sensor 48MP, namun tidak diketahui sama ada ia akan dijana dengan sensor daripada Sony atau sebaliknya. Ia juga dijangka akan menyertakan kapasiti bateri 4000 mAh dalam membolehkan pengguna membuat penstriman, penggambaran, dan aktiviti media sosial dengan lebih lama.

Xiaomi bakal mengumumkan peranti ini di Beijing, China pada 2 Julai ini bermula 7 malam. Pada acara ini, Xiaomi dijangka akan hadir dengan dua model peranti, menerusi Xiaomi CC9 dan Xiaomi CC9 edisi Meitu.

Komen