Cari @ Amanz

Twitter pada sebelum ini telah hadir dengan fungsi ‘Lists’ yang membolehkan pengguna memasukkan sejumlah individu di dalam senarai yang ingin diikuti. Akses kepada fungsi ini nampaknya akan dipermudahkan, bagi membolehkan anda mengikuti senarai individu ini dengan lebih pantas.

Fungsi ini kelak akan boleh diakses apabila pengguna menyeret halaman susur masa Twitter dari kiri atau ke kanan. Ia akan membawa anda ke semua senarai individu yang pernah anda buat, untuk memudahkan anda mengikuti kemaskini daripada sesesorang individu.

Untuk menambah seseorang individu di dalam ‘Lists’, anda boleh menuju ke profil individu tersebut > klik butang tetapan tiga titik > dan klik pada ‘Add/remove from Lists‘.

Dengan perlaksanaan fungsi ini, ia akan meningkatkan lagi penggunaan ‘Lists’, yang mana ia agak tersorok daripada pandangan pengguna. Pada saat ini, fungsi ini boleh diakses dengan menekan gambar pengguna pada halaman ‘home’ dan perlu menekannya lagi pada butang ‘Lists’.

Fungsi ini bakal diedarkan kepada pengguna secara berperingkat melalui kemaskini aplikasi iOS dan Android. Dengan kemudahan ini, anda dapat mengikuti sejumlah tweet yang lain, dengan hanya menyeret halaman susur masa Twitter.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd