Cari @ Amanz

Google Camera Terkini Pada Android Q Meletakkan ‘Night Sight’ Pada Bahagian Utama Kamera

Link Copied!

Semasa Google melancarkan Google Pixel 3, mereka telah memperkenalkan mod malam sendiri untuk Google Camera yang dinamakan ‘Night Sight‘. Ia boleh dikatakan antara yang terhebat, kerana hanya dengan satu lensa dan perisian yang hebat – ia mampu berikan hasil imej yang menakjubkan. Walau bagaimanapun, ia masih tidak dapat menandingi mod malam pada Huawei P30 Pro.

Akan tetapi, untuk menggunakan mod malam Google ini – pengguna perlu membuka aplikasi kamera dan pergi ke bahagian ‘More‘. Ia agak melecehkan, lebih-lebih lagi kepada pengguna yang kerap menggunakan fungsi ini. Terkini, dalam aplikasi Google Camera 6.3 dalam Android Q Beta terkini – ‘Night Sight’ telah dikeluarkan dari bahagian ‘More’ dan diletakkan pada bahagian utama aplikasi kamera.

Dengan tindakan sebegini, ia akan lebih memudahkan pengguna. Akan tetapi, adalah lebih baik jika Google sertakan kemampuan untuk mengubah susun atur fungsi-fungsi kamera dalam Google Camera – mengikut cita rasa pengguna tersendiri seperti peranti Samsung.


Komen ()