Cari @ Amanz

Apple HomePod adalah pembesar suara pintar Apple dengan Siri terbina. Ia adalah seakan Google Home daripada Google. HomePod juga seperti Google Home, menyokong seruan pembantu maya dengan kata kunci tertentu. Jika Google adalah ‘Hey, Google’ – Apple adalah ‘Hey, Siri’. Terkini, pengguna Apple HomePod membuat aduan kepada Apple terhadap iklan Apple AirPods yang menyebut ‘Hey, Siri’.

Mereka semua berang dengan iklan ini, kerana ia mengaktifkan HomePod mereka dan memainkan muzik yang tidak diingini mereka. Mungkin pengguna Apple masih tidak biasa dengan seruan pembantu maya sebegini. Ini kerana, Google Assistant yang mana antara pembantu maya yang terhebat – telah lama menghadapi masalah ini.

Malah, apabila Google melancarkan sesuatu produk atau iklan – jika ada perkataan ‘Hey, Google’, sudah ramai yang tidak begitu hiraukan jika Google Assistant aktif dengan sendiri. Malah ada sahaja pengguna yang ketawa kerana ia dianggap lucu. Oleh yang demikian, Apple telah hadir dengan iklan baharu – tanpa perkataan ‘Hey, Siri’ disebut di YouTube’. Anda bagaimana? Adakah apabila anda tonton iklan AirPods ini, Siri anda aktif tanpa sengaja?

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd