Puffin OS Menjanjikan Kemampuan Memproses Yang Tinggi Walaupun Pada Peranti Mampu Milik

Diterbitkan pada July 5, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Bagi menjalankan aplikasi dengan pantas, pemproses yang berkuasa diperlukan dan ini memerlukan pengguna membeli peranti mercu. Peranti yang dijual pada harga mampu milik pula mempunyai masalah menjalan permua terkini dengan lancar. Tetapi CloudMosa berkata sistem operasi Puffin OS mereka akan membuatkan peranti mempunyai kemampuan memproses yang jauh lebih tinggi berbanding peranti Android yang dijual pada harga bawah $100.

Puffin OS adalah sistem operasi berasaskan Android tetapi melakukan kesemua tugasan pemproses secara awanan. Pelayan Puffin OS akan menjalan kesemua tugas memproses yang kemudian distrim terus kepada peranti. Kerana kesemua tugas memproses dilakukan di awaman, peranti tidak memerlukan cip pemproses terkini, saiz storan besar dan memori yang tinggi untuk menikmati kelancaran seakan peranti yang mempunyai spesifikasi lebih tinggi.

Syarikat CloudMosa yang membangunkan Puffin OS sebelum ini membangunkan pelayar web Puffin Brower. Mereka akan mengumpul dana untuk sistem operasi ini menerusi laman biayasama Kickstarter dalam masa terdekat.

komen


© Amanz / 2022 Kami