Cari @ Amanz

Google pada sebelum ini telah berkongsi sedikit rekaan Pixel 4, yang mana memperlihatkan rekaan kamera dalam bentuk petak. Ia dijangka akan menyertakan kebolehan tri-kamera, dan salah satunya kamera ini mungkin akan menggalas fungsi telefoto.

Perkara ini dilaporkan oleh laman XDA-Developers melalui kod yang tersembunyi di dalam versi Google Camera terkini. Kod ini menyatakan ia bakal diintegrasikan pada Super Res Zoom, sekaligus menambah baik kebolehan ini melalui penggunaan sensor telefoto sebenar.

Walaupun Pixel sedia menawarkan kebolehan zoom melalui perisian, kualitinya masih tidak sebaik melalui penggunaan perkakasan fizikal. Dengan persaingan yang sering mengutamakan kebolehan zoom, Google dijangka dapat membawa keupayaan ini dengan lebih ke hadapan, melalui teknologi perisian yang hebat daripada mereka.

Seperti sebelum ini, Google bakal memperkenalkan Pixel 4 pada sebuah acara khas yang bakal berlangsung pada pertengahan Oktober. Ia bakal dijana dengan spesifikasi berkuasa seperti kehadiran cip Snapdragon 855 bersama penyertaan paparan berasaskan AMOLED.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd