Mozilla Membuat Bancian Penawaran Perkhidmatan Langganan Berbayar Untuk Membaca Berita Bebas-Iklan

Diterbitkan pada July 5, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada hari ini, terdapat sejumlah kaedah untuk melayari sesuatu laman web secara bebas iklan. Walaubagaimanapun, ia tidak begitu menguntungkan para penerbit kandungan yang sering bergantung kepada pengiklanan untuk menjana pendapatan.

Mozilla sendiri menyertakan beberapa kaedah untuk menghalang paparan iklan yang menganggu, dan kini dalam usaha membantu penerbit kandungan, Mozilla turut bereksperimen dengan penawaran perkhidmatan langganan berbayar.

Firefox Bayar

Daripada laman bancian khas yang disediakan, Mozilla dilihat ingin membolehkan pengguna membuat sedikit bayaran dan mengakses kandungan daripada laman-laman rakan kerjasama mereka tanpa sebarang pengiklanan.

Ini sekaligus menguntungkan bukan sahaja pengguna, tetapi juga penerbit kandungan. Melalui laman bancian berkenaan, Mozilla memperlihatkan ia mungkin membawa kos langganan bulanan $4.99.

Mozilla sebelum ini telah mengumumkan kerjasama dengan pihak Scroll.com, dan mungkin ini adalah bancian awal pihak Mozilla sebelum hadir dengan penawaran mereka tidak lama lagi. Buat masa ini, sejumlah penerbit telah sedia bekerjasama dengan pihak Scroll.com, termasuk Vox Media, Buzzfeed dan sebagainya.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bilakah pihak Mozilla akan memperkenalkan perkhidmatan langganan berbayar mereka ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami