Siri Kad Grafik AMD Radeon 5700 Akan Tiba Di Pasaran Malaysia Esok – Bermula Pada Harga RM1659

Diterbitkan pada July 6, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Siri kad grafik terbaru daripada AMD. iaitu AMD Radeon 5700, yang terdiri daripada kad grafik AMD Radeon 5700 dan AMD Radeon 5700 XT nampaknya akan mula dijual di pasaran tempatan seawal hari esok, selari dengan tarikh pelancaran global mereka, iaitu pada 7 Julai 2019.

Siri kad grafik tersebut, yang menggunakan cip pemprosesan grafik Navi yang dibina melalui proses 7nm terbaru mereka direka khusus untuk menggerakkan permainan-permainan komputer moden pada resolusi 1440p dengan tetapan yang tinggi.

 

Perbezaan kad-kad grafik ini dapat dilihat dari segi bilangan unit perkomputeran (Compute Unit), pemproses strim dan kelajuan GPU. Dari segi memori pula, kedua-dua kad grafik ini hadir dengan memori GDDR6 sebanyak 8GB.

AMD telah memperlihatkan penurunan tanda harga global selepas siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX Super dilancarkan, dan ini adalah tanda-tanda harga terbaru yang dikeluarkan oleh AMD Malaysia:

  • AMD Radeon 5700XT : RM1859
  • AMD Radeon 5700 : RM1659

Pada pendapat kami, tanda harga kad grafik ini sangat kompetitif jika dibandingkan dengan kad-kad grafik terbaru keluaran NVIDIA.

Jika anda sedang menunggu untuk membina komputer gaming yang baru, ini adalah masa yang sangat baik sekali untuk anda mula membeli-belah untuk komponen-komponen seperti ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami