Samsung Galaxy Tab S6 Tertiris – Memperlihatkan Keupayaan Dwi-Kamera, Bakal Dijana Dengan Snapdragon 855

Diterbitkan pada July 10, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Samsung pada sebelum ini telah hadir dengan Samsung Galaxy Tab S5e, namun masih belum melancarkan Samsung Galaxy Tab S5 sehingga kini. Perkara ini mungkin terdapat perubahan, kerana Samsung mungkin akan terus menggunakan penjenamaan “Galaxy Tab S6” pada keluaran tablet mereka akan datang.

Perkara ini diperkatakan melalui gambar yang tertiris melalui halaman Sammobile. Ketika tablet ini dihidupkan, ia memperlihatkan logo “Samsung Galaxy Tab S6” ketika dalam proses boot. Apa yang menarik, rekaan belakangnya menampilkan keupayaan dwi-kamera yang mungkin akan digunakan untuk penggambaran mod potret.

Dari segi cip pemprosesan, ia dilaporkan akan dijana dengan cip pemprosesan berkuasa terkini menerusi Snapdragon 855. Ia juga dilihat akan membawakan skrin 10.5-inci, memori sekurang-kurangnya 6GB RAM, dan pilihan storan 128GB atau 256GB.

Seperti Galaxy Tab S generasi sebelumnya, ia bakal mengekalkan stylus secara terbina dan menariknya, ia akan dijana turut membawa sokongan Bluetooth padanya. Bermakna, stylus ini bakal mempunyai kebolehan seumpama Galaxy Note 9, seperti kebolehan mengawal muzik dan butang untuk mengambil gambar jarak jauh. Dengan kehadiran Bluetooth, ia dijana dengan bateri di dalamnya dan boleh dicas apabila ia disimpan pada bahagian bawah peranti.

Samsung mungkin akan memperkenalkan tablet ini bersama-sama pelancaran Galaxy Note10 pada 7 Ogos ini. Sekiranya tidak, ia mungkin akan diperkenalkan pada acara IFA 2019 di Berlin, yang mana bakal berlangsung pada penghujung bulan Ogos.

komen


© Amanz / 2022 Kami