Apple Dikatakan Akan Membiayai Podcast Mereka Sendiri, Sedang Berbincang Dengan Syarikat Media Untuk Hak Penyiaran Eksklusif

Diterbitkan pada July 17, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Mendengar siri podcast boleh dikatakan satu aktiviti riadah yang sedang meningkat popularitinya kebelakangan ini. Spotify, aplikasi penstriman audio yang terkenal diseluruh dunia boleh dikatakan diantara platform yang mempopularkan aktiviti tersebut.

Nampaknya Apple ingin merebut gelaran platform podcast nombor satu daripada Spotify, kerana terdapat laporan bahawa syarikat tersebut sedang bersedia untuk melaburkan satu jumlah wang yang besar untuk mencipta podcast-podcast mereka sendiri, yang dijangka akan hadir secara eksklusif melalui aplikasi Apple Podcast.

Dalam pada itu, Apple juga dikatakan sedang berbincang dengan pelbagai syarikat media untuk memastikan siri-siri podcast mereka hadir di Apple Music secara eksklusif juga.

Ini selari dengan usaha Apple untuk memperbaiki fungsi dan pengalaman pengguna aplikasi Apple Podcast, dimana mereka telah menambah fungsi analisa dan pelbagai ciri-ciri lain untuk pembangun podcast.

Peperangan podcast ini semakin hangat, dengan Spotify dilihat membeli syarikat-syarikat pembuat podcast, manakala Apple nampaknya sedang memperbaiki mutu aplikasinya, disamping menggunakan namanya sebagai salah satu platform media yang terkenal untuk mempengaruhi keputusan syarikat-syarikat ini untuk membuatkan kandungan mereka boleh didengari di satu platform sahaja.

komen


© Amanz / 2022 Kami