Cari @ Amanz

Kita kini di penghujung Julai dan sudah memasuki musim peranti mercu separuh masa kedua 2019 dilancarkan. Rekaan Pixel 4, Galaxy Note 10 dan iPhone XI telahpun tertiris memberikan beberapa petunjuk fungsi yang mungkin disokong kelak. Huawei akan melancarkan Mate 30 Pro sekitar Oktober dan fungsi yang bakal disokong telah tertiris menerusi dua tanda dagang yang difailkan mereka ke EUIPO.

Tanda dagang untuk “Cine-Lens” dan “Camera Matrix” yang difailkan adalah petanda  Mate 30 Pro bakal mempunyai kemampuan video yang baik. Satu kelemahan ketara peranti Huawei setakat ini ialah rakaman video yang masih di belakang Apple dan Samsung. Mungkin dengan Cine-Lens kelak video yang seakan filem di layar perak dapat dihasilkan terus dari peranti.

Camera Matrix pula mungkin nama yang diberikan kepada sistem susunan kamera. Terdapat ura-ura Mate 30 Pro akan mempunyai sistem zum optikal periskop seperti P30 Pro dan kamera kelak akan kembali dengan susunan 2X2. Tahun lalu Mate 20 Pro ialah peranti yang kami tabalkan sebagai terbaik. Pelancaran Mate 30 Pro amat kami nantikan kerana ia pasti mengujakan.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd