Masalah Kamera Bergegar Google Pixel 3 Tidak Boleh Dibaiki Dengan Kemaskini Perisian

Diterbitkan pada Ogos 6, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Google Pixel adalah peranti daripada Google yang mempunyai kamera yang hebat. Hebat di sini bukanlah sehebat seperti peranti Huawei P30 Pro, tetapi kemampuan yang hampir setanding dengan hanya satu lensa sahaja. Google menggabungkan kehebatan perisian dan juga perkakasan dengan algoritma tersendiri.

Bagi pengguna Pixel 3 dan beberapa pengguna Pixel 3 XL, anda pasti akan sedar yang ketika mengambil gambar – peranti ini akan mempunyai masalah gegaran yang serius. Isu ini adalah berkait dengan OIS yang bermasalah. Masalah ini dilihat berlaku apabila sedang memfokus sesuatu objek untuk mengambil gambar. Selain itu ada pengguna yang melaporkan yang turut akan kedengaran bunyi bising.

Kebiasaannya masalah seperti ini Google boleh baiki sahaja dengan kemaskini perisian. Tetapi apabila pihak Android Police menghubungi pihak Google, Google tidak memberi jawapan akan masalah ini dan bila kemaskini untuk membaiki masalah ini. Jalan penyelesaian sekarang yang boleh membaiki isu ini adalah dengan membuat tuntutan waranti dan baiki perkakasan kamera sahaja. Pertama kali isu kamera Google dilihat tidak boleh dibaiki dengan kemaskini perisian.

komen


© Amanz / 2022 Kami