OpenSignal : Pengguna Peranti Samsung Menikmati Kelajuan Muat-Turun Lebih Baik Berbanding Huawei Dan Apple

Diterbitkan pada Ogos 7, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

OpenSignal merupakan salah satu syarikat yang menghimpunkan data berkaitan rangkaian mudah-alih. Terbaru, mereka telah mengeluarkan kajian terbaru yang melihat kepada kesan penggunaan sesuatu jenama telefon pintar dalam pengalaman rangkaian mudah-alih.

Melalui ujian yang dilakukan melibatkan lebih 23 juta peranti, OpenSignal mendapati pengguna peranti Samsung menikmati kadar kelajuan muat-turun yang lebih baik berbanding Apple dan Huawei di 35% buah negara.

Di Malaysia sendiri, data yang dihimpunkan oleh OpenSignal memperlihatkan pengguna Samsung menikmati kadar kelajuan muat-turun lebih baik berbanding dengan pengguna peranti Huawei dan juga Apple.

OpenSignal Kelajuan

Melalui purata kelajuan yang diperlihatkan, pengguna Samsung dilihat menikmati kadar kelajuan muat-turun secara purata 16Mbps, sementara Huawei 15Mbps dan Apple 13Mbps.

Pada masa yang sama, OpenSignal turut memperlihatkan yang mana pengguna peranti berspesifikasi tinggi menikmati kadar kelajuan muat-turun lebih pantas berbanding kepada peranti berspesifikasi pertengahan dan rendah.

OpenSignal Kelajuan

Hal ini sekaligus memperlihatkan yang mana selain rangkaian mudah-alih yang dipilih, penggunaan peranti oleh pengguna juga turut memainkan peranan penting dalam memastikan anda menikmati rangkaian mudah-alih yang baik berbanding yang lain.

Bagi anda sendiri, apakah kajian ini akan memberikan kesan terhadap pembelian peranti selepas ini?

komen


© Amanz / 2022 Kami