Jadual Peranti-Peranti Yang Bakal TCL Lancarkan Tertiris – Peranti Boleh Lipat Akan Hadir Tahun 2020

Diterbitkan pada Ogos 20, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Awal tahun ini, TCL telah mempatenkan engsel ‘DragonHinge’ untuk peranti boleh lipat mereka. Tetapi bila peranti itu akan dilancarkan tidak diberitahu. Terkini, peniris terkenal Evan Blass telah mengicau jadual peranti-peranti TCL yang bakal dilancarkan.

Peranti pertama adalah TCL T1. Ia adalah sebuah peranti kelas pertengahan dengan skrin ‘Dotch’ 6.53-inci FHD+, Snapdragon 675, tri-kamera utama 48+12+2 MP dan kamera swafoto 24MP. Untuk memori, RAM adalah 6GB dan storan dalaman pula adalah 128GB. Bateri peranti adalah 3820mAh dengan USB-C, sekuriti masih menggunakan pengimbas cap jari fizikal di belakang dan menjalankan TCL UI berasaskan Android Pie. Peranti ini dikatakan akan dilancarkan pada IFA 2019 bulan hadapan.

Peranti kedua adalah TCL T1 Pro yang mana mungkin adalah peranti mercu mereka. Ia akan menggunakan skrin dwi-lengkung AMOLED dan hadir dengan empat kamera utama. Peranti ini akan dilancarkan pada suku pertama tahun 2020. Kemudian pada pertengahan tahun 2020, T1 dan T1 Pro versi 5G pula akan dilancarkan.

Akhir sekali, pada suku ketiga tahun 2020 TCL Flextab, iaitu peranti boleh lipat TCL akan dilancarkan. Ia akan menggunakan skrin AMOLED fleksibel. Peranti inilah yang berkemungkinan besar menggunakan engsel DragonHinge. Bagi yang tidak mengenali TCL, mereka adalah syarikat yang menguruskan jenama seperti Alcatel, BlackBerry dan juga Palm. Ketiga-tiga jenama ini sudah sepi, jadi adakah TCL akan fokus sepenuhnya pada jenama mereka? Sama-sama kita nantikan.

komen


© Amanz / 2022 Kami