Cari @ Amanz

Di Amanz kami banyak menerbitkan video bagi tontonan anda saban hari. Kami menyedari resolusi 1080P kini dianggap tidak lagi memadai di dalam dunia dipenuhi TV 4K UHD. Tetapi ini memerlukan kami menaiktaraf kelengkapan kamera yang digunakan sekarang. Oleh itu pelancaran kamera Panasonic Lumix S1H hari ini membuatkan kami tertarik. Ia sebuah kamera nircermin dengan sensor bingkai penuh yang direka khusus untuk tujuan videografi.

Panasonic S1H dilengkapi sensor 24.2 Megapixel bingkai penuh yang boleh merakam video pada tetapan maksimum 6K/24FPS dengan nisbah 3;2. Rakaman HDR juga boleh dilakukan bersama dengan video 108oP 120FPS . Terdapat sistem penstabilan dalam tubuh (IBS) lima paksi dan sokongan penstabilan optikal dua paksi pada lensa. Kerana ia kamera bingkai penuh, ia menyokong lensa L-Mount keluaran Panasonic, Sigma dan Leica.

Keseluruhan tubuh diperbuat dari aloi magnesium untuk mengurangkan berat. Sistem penyejukan aktif dengan kipas disertakan bagi membolehkan rakaman video berterusan dilakukan tanpa risau terhenti kerana kepanasan. Keseluruhan kamera juga mempunyai kemampuan kalis percikan air.

Bagi memudahkan lagi proses rakaman, sebuah skrin LCD sesentuh pada bahagian belakang boleh dijungkit ke atas atau keluar dengan bebas. Di Amerika Syarikat Panasonic Lumix SH1 dijual pada bulan September pada harga bermula $4000 (~RM16,700) tanpa lensa.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd