Cari @ Amanz

Lenovo kembali aktif dalam penghasilan telefon pintar dengan beberapa peranti mercu seperti Z6 Pro mula dipasarkan di Malaysia. Hari ini mereka melancarkan Lenovo K10 Plus pula sebuah peranti kelas pertengahan yang dilengkapi cip Snapdragon 632 dan sistem tri-kamera utama,

Dari segi spesifikasi ia dilengkapi skrin 6.22″ LCD HD+, dijana cip Snapdragon 632, memori sebesar 4GB RAM dan storan sebesar 64GB. Sekiranya ini dirasakan kecil, pengguna boleh menambah storan menggunakan kad mikro SD sehingga 2TB. Kamera utama menggunakan kan sensor 13+8+5 Megapixel sementara kamera swafoto pula sebesar 16-Megapixel. Sistem tri-kamera ini menggabungkan sistem lensa sudut lebar, ultra lebar dan pengesan kedalaman.

Bateri sebesar 4050 mAh membekalkan kuasa kepada peranti yang menggunakan Android Pie ini. Namun begitu tiada maklumat mengenai sistem pengecasan yang disokong. Peranti boleh dinyakunci menggunakan sistem imbasan wajah atau cap jari yang terletak pada bahagian belakang. Di India Lenovo K10 Plus dijual pada harga INR10999 (~RM649).

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd