Cari @ Amanz

Grab merupakan salah satu perkhidmatan yang memudahkan pengguna membuat tempahan seru-pandu ke destinasi, selain turut digunakan dalam membuat tempahan makanan dan beberapa perkhidmatan lain. Ia sebelum ini menerima persaingan sihat daripada Uber, namun selepas Grab dan Uber menyatukan perniagaan dan operasi di rantau Asia Tenggara, persaingan untuk Grab berkurangan secara drastik. Apa pun, ia mungkin berubah pada masa akan datang.

Tony Fernandes melalui akaun Instagram beliau berkongsi mengatakan kelak AirAsia akan mempunyai “Grab” versi mereka tersendiri.

Bagi anda yang mengikuti perkembangan AirAsia, perkara ini mungkin tidak begitu mengejutkan. Mereka pernah berkongsi perancangan (*PDF) akan datang secara ringkas melalui pembentangan khusus sebelum ini, memperlihatkan AirAsia.com sebagai sebuah platform khusus yang meliputi sejumlah perkara – termasuk perkhidmatan seru-pandu untuk tempahan pengangkutan dan juga penghantaran makanan.

Malah, AirAsia.com juga turut dibandingkan dengan platform atas-talian lain yang popular di rantau ini seperti GoJek dan juga Grab. Penawaran tempahan pengangkutan ini juga dijangka akan mengukuhkan lagi AirAsia.com sebagai hab setempat untuk pelbagai perkara berkaitan percutian dan gaya-hidup.

Buat masa ini, info penuh mengenai perkhidmatan seru-pandu daripada AirAsia ini masih tidak diketahui lagi. Berkemungkinan kita akan dapat melihat kemudahan tempahan pengangkutan seru-pandu ke lapangan terbang – atau mungkin juga beberapa alternatif lain.

Seperti biasa, sama-sama kita nantikan info lanjut berkenaan dengannya tidak lama lagi.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd