Cari @ Amanz

Sejak lima tahun kebelakangan ini, harga televisyen 4K UHD menurun dengan mendadak. Tetapi bagi kebanyakan pengguna kandungan 4K masih sukar didapati kerana majoriti perkhidmatan hanya sekadar menyokong resolusi FHD. Bagi pelanggan Astro, kandungan 4K UHD akhirnya boleh mereka nikmati terus dari rumah dengan pelancaran Astro Ultra Box hari ini.

Menerusi kotak TV terkini Ultra Box, pengguna boleh menonton kandungan resolusi 4K UHD menerusi saluran 780. Kandungan filem terpilih juga akan ditawarkan pada resolusi ini  menerusi saluran Astro Best 481. Antara kandungan yang bakal ditawarkan ialah Liga Perdana Inggeris, La Liga, Formula 1, dokumentari, konsert dan banyak lagi. Pelanggan Astro boleh melakukan penaiktarafan ke Ultra Box bermula hari ini.

Selain itu fungsi menarik yang ditawarkan ialah kemampuan merekod kandungan kegemaran secara awanan yang boleh diakses menerusi kotak TV atau aplikasi Astro Go pada bila-bila masa. Peminat bola sepak pula boleh menonton siaran langsung perlawanan pasukan kegemaran dari awal walaupun jika mereka terlepas minit-minit awal dengan fungsi Play From Start.

Kos menukar ke kotak TV baru adalah percuma bagi pelanggan dengan pakej RM100 dan ke atas. Bayaran RM199 pula akan dikenakan bagi pelanggan dengan pakej di bawah RM100. Tetapi pada waktu yang sama kontrak mereka akan disambung selama 24 bulan lagi pasca penaiktarafan. Untuk terma dan syarat penuh anda boleh melayari laman Astro menerusi pautan di bawah.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd