Cari @ Amanz

Di Malaysia, Grab dikenali sebagai syarikat perkhidmatan kenderaan swapandu dan juga penghantaran makanan melalui aplikasi. Terkini, Grab baru sahaja mengumumkan satu lagi perkhidmatan baru dimana mereka akan menghantar barang runcit ke rumah ataupun pejabat anda.

Perkhidmatan ini dinamakan GrabMart, dan Grab akan menghantar barangan keperluan harian seperti barangan runcit, barangan kesihatan dan kecantikan, alat tulis dan sebagainya.

 

Grab kini bekerjasama dengan kedai-kedai seperti Guardian, Caring, MyNews, MBG, MPH, Seoul Mart dan sebagainya di kawasan-kawasan terpilih seperti Damansara Uptown, Bandar Utama, TTDI, Kota Damansara, Mutiara Damansara, Mont Kiara dan Hartamas buat masa ini.

Untuk mengakses ciri GrabMart ini, anda hanya perlu memasuki ciri Food didalam aplikasi Grab, dan ciri FoodMart (Beta) akan muncul jika anda berada didalam lingkungan penghantaran untuk ciri ini. Sama seperti perkhidmatan-perkhidmatan Grab yang lain, GrabPay boleh digunakan untuk membayar pembelian yang dilakukan dengan GrabMart.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd