Cari @ Amanz

Siri Huawei Mate 30 merupakan antara model telefon pintar yang dilancarkan oleh Huawei. Kini, melalui pelan pelan yang ditawarkan oleh Maxis, Celcom, dan Digi, anda boleh mendapatkan siri HUAWEI Mate 30 pada harga pakej dibawah kontrak yang mereka tawarkan. Antara sebab utama mengapa syarikat syarikat telekomunikasi ini menawarkan telefon pintar ini dalam pakej mereka adalah kerana peranti ini telah mendapat sambutan ketika kedua dua sesi pra-tempahan untuk siri Huawei Mate 30 ini dibuka. Oleh sebab itu, mereka yakin, spesifikasi dan kebolehan yang ditawarkan oleh siri Huawei Mate 30 ini mampu menarik minat para pelanggan mereka.

Sekiranya anda melanggan Huawei Mate 30 ini melalui pelan Digi, anda berpeluang untuk mendapatkan hadiah bernilai RM289 termasuklah pengecas nirwayar SuperCharge dan kerangka PU. Bagi Celcom dan Maxis pula, mereka mempunyai program yang menawarkan pakej beli 1 percuma 1 seperti membeli Huawei Mate 30 melalui pelan mereka dan mendapat Huawei P30 secara percuma.

Huawei Mate 30 Pro ini merupakan telefon pintar yang sesuai untuk pelbagai kegunaan. Rekaan dan spesifikasi yang ditawarkan adalah sangat menarik serta berjaya memikat hati ramai pengguna, dan ini adalah antara sebab mengapa syarikat syarikat telekomunikasi di Malaysia menawarkan telefon pintar ini kedalam pelan mereka.

1. Dilengkapi Dengan Kamera 40MP Supersensing Cine

Melalui sokongan kamera ini, anda boleh membuat pelbagai rakaman yang cantik seperti video ultra gerak perlahan, video dalam pencahayaan yang rendah. Apa yang menariknya pada Huawei Mate 30 Pro ini adalah, ia merupakan telefon pintar pertama di dunia yang dilengkapi dengan sensor kamera Cine 40MP.

Melalui sensor kamera Cine 40MP ini, ia membolehkan anda untuk membuat rakaman video beresolusi 4k pada kadar 60fps dengan ISO 51200, resolusi 4K HDR+ Time-Lapse Sinematik, rakaman video bokeh pada masa nyata, dan yang terbaru adalah rakaman gerak perlahan pada kadar 7680fps, 1080p pada kadar 960fps dan resolusi 4K pada kadar 60fps. Dengan sokongan ini, ia menjadikan Huawei Mate 30 Pro sebagai telefon pintar dengan kadar bingkai yang paling tinggi pernah ditawarkan. Telefon pintar ini juga menyokong untuk membuat rakaman video Ultra Stabil, Ultra Low Light dan juga Ultra Wide Time-Lapse.

2. Boleh Mengawal Telefon Pintar Anda Tanpa Menyentuhnya

Bukan itu sahaja, Huawei Mate 30 Pro ini juga dilengkapi dengan pelbagai fungsi pintar seperti kawalan AI Gesture. Jika kita lihat pada rekaan hadapannya, kita dapat lihat bahawa ia mempunyai sensor lain, dan bukannya setakat lensa untuk kamera swafoto sahaja. Sensor tersebut adalah sensor kamera 3D Depth Sensing, dan Gesture Sensor yang diletakkan bersama dengan sensor kamera swafoto. Dengan terbinanya sensor ini, ia memudahkan lagi proses untuk membuat imbasan wajah dan mengesan pergerakkan tangan.

Hal ini adalah kerana, Huawei Mate 30 Pro membolehkan anda untuk mengawal dan menatal telefon pintar tanpa perlu menyentuh skrin, seperti nyah-kunci peranti, perubahan tatalan, dan tangkapan skrin yang boleh diselesaikan dengan mudah dan pantas dengan hanya melihat skrin atau membuat gerakan tangan.

Bukan itu sahaja, memandangkan Huawei Mate 30 Pro ini mempunyai rekaan skrin yang hampir menyeluruh dan melengkung pada sisi peranti serta menggantikan butang fizikal pada butang terbina dalam skrin, ia memberikan peluang kepada pengguna untuk membuat tetapan audio, mengambil gambar swafoto, dan juga bermain permua yang memerlukan penggunaan empat jari dengan hanya menggunakan fungsi kawalan AI Gesture ini. 

3. Fungsi Putaran Skrin Secara Automatik Yang Dibantu Oleh AI

Malah, sekiranya anda ingin bermain permua, Huawei Mate 30 Pro ini menawarkan fungsi AI Auto Rotate yang dibantu oleh kamera 3D daripada kamera hadapan telefon pintar ini untuk menganalisa gerakkan mata anda bagi membuat putaran skrin. Melaluinya, ia menjadikan Huawei Mate 30 Pro ini sedikit berlainan kerana kebanyakkan telefon pintar pada masa ini hanya bergantung pada sensor gyroscope sahaja untuk membuat putaran skrin.

4. Menggabungkan Telefon Pintar dan Komputer Riba Anda Sebagai Satu Peranti Pintar Dengan Bantuan Multi Screen Collaboration

Selain dilengkapi dengan janaan cip Kirin 990, Huawei Mate 30 Pro ini juga turut hadir dengan antaramuka EMUI 10. Melaluinya, anda boleh menyelesaikan pelbagai tugasan dengan mudah dan pantas dimana anda hanya perlu drag and drop sahaja untuk membuat pemindahan fail. Anda juga boleh menyambungkan senarai main lagu yang anda dengar daripada komputer riba di telefon pintar anda. Dengan hanya satu sentuhan, anda boleh menyelesaikan proses pemindahan fail dengan pantas.

5. Telefon Pintar Pertama Di Dunia Yang Menyokong Pengecasan Nirwayar 27W

Seperti model-model telefon pintar dibawah keluarga Mate sebelum ini, semestinya, Huawei Mate 30 Pro ini dilengkapi dengan kapasiti bateri yang agak besar, iaitu 4500mAh. Bukan sekadar penawaran kapasiti bateri yang besar, telefon pintar ini juga menyokong untuk membuat pengecasan pantas sehingga 27W yang merupakan antara yang terpantas jika dibandingkan dengan pengecasan pantas daripada jenama pesaing. Malah, sistem pengecasan berbalik untuk Huawei Mate 30 Pro ini juga telah ditingkatkan sehingga 3 kali lebih baik daripada generasi sebelumnya.

6. Memberi Peluang Kepada Orang Ramai Untuk Mendapatkan Hadiah Eksklusif Daripada Huawei

Sekiranya anda membeli Huawei Mate 30 Pro ini, anda berpeluang untuk mendapatkan hadiah eksklusif daripada Huawei, seperti OSMO Mobile 3, pengecas kereta nirwayar SuperCharge dan juga kerangka PU sementara stok masih ada. Namun anda tidak perlu risau kerana anda masih lagi berpeluang untuk mendapatkan pengecas kereta nirwayar SuperCharge dan juga servis penjagaan peranti Huawei termasuklah jaminan peranti selama setahun dan juga perlindungan keretakkan skrin selama satu bulan.

7. Penawaran Huawei AppGallery Untuk Menikmati Pelbagai Kandungan

AppGallery merupakan satu platform yang digunakan untuk mendapatkan aplikasi dan juga permua. Melaluinya, anda boleh menikmati pelbagai kandungan eksklusif, bukan sahaja permua, malah mempunyai cabutan bertuah, dan pelbagai ganjaran hanya untuk pengguna AppGallery sahaja.

Penggunaan Huawei AppGallery ini telah meningkat sehingga 1.5 juta, dan terdapat 27 aplikasi yang telah digunakan berjaya disatukan dalam masa hanya satu bulan, yang meliputi pelbagai aspek kehidupan, seperti makanan, pakaian, perumahan dan banyak lagi. Antara aplikasi perbankan yang menyokongnya adalah Maybank dan Hong Leong. Apa yang mengagumkan adalah, daripada September hingga Oktober 2019, sebanyak 200,000 pengguna baru telah mendaftar Huawei AppGallery ini dan jumlah muat turun aplikasi ini telah mencecah lebih daripada 100 juta muat turun daripada Januari hingga Oktober 2019.

8. Dilengkapi Dengan Storan Awan Sebesar 50GB Secara Percuma

Kini, peranti peranti keluaran Huawei yang terbaru kebanyakkannya dilengkapi dengan storan awan sebesar 50GB secara percuma. Dengan penawaran ini, anda mempunyai ruang yang cukup untuk meyelaraskan (synchonise), membuat salinan (backup), dan mengembalikan (restore) data dengan mudah. Anda juga boleh membuat pindahan fail tanpa perlu mengira saiznya antara peranti-peranti Huawei yang lain dengan selamat.

9. Huawei Menyediakan Servis Selepas Pembelian Yang Baik

Apa yang menariknya adalah Huawei menyediakan perkhidmatan selepas pembelian peranti daripada jenama mereka. Hal ini sekaligus menunjukkan bahawa Huawei sentiasa ingin memberikan yang terbaik kepada pelanggan pelanggan mereka. Jadi, sekiranya telefon pintar anda perlu dibaiki atau ingin mencari alat gantian bagi telefon pintar anda, anda boleh merujuk kepada kedai kedai rasmi Huawei untuk mendapatkan perkhidmatan selepas pembelian.

10. Berpeluang Untuk Memenangi Hadiah Bernilai RM369 Di Pameran Jerayawara Daripada Seluruh Negara

Huawei telah menjalankan pameran jerayawara secara besar besaran di seluruh negara untuk siri peranti Huawei Mate 30 dan Huawei Mate 30 Pro mereka. Pameran jerayawara ini bertujuan untuk mengetengahkan ciri-ciri menarik yang terdapat pada siri Mate 30 ini dan bagaimana untuk memanfaatkan fungsi fungsi kameranya yang dikatakan merupakan telefon pintar dengan kebolehan untuk rakaman videografi terbaik.

Jerayawara ini bermula hari ini sehingga 1 Januari 2020 kelak yang mana, 100 pembeli pertama yang membeli Huawei Mate 30 Pro berpeluang untuk mendapatkan Huawei Freelace yang bernilai RM369, pengecas kereta nirwayar Huawei, dan Huawei Care yang bernilai RM537 serta banyak lagi.

Anda juga berpeluang untuk menyertai sesi cabutan bertuah sebanyak dua pusingan yang membolehkan anda untuk mendapatkan pelbagai hadiah menarik daripada Huawei. Jerayawara ini sudahpun bermula, dan ia akan berlangsung sehingga 1 Januari 2020 ini yang bertempat di Huawei Experience Store, di Pavilion Elite. Jadi, bagi anda yang berminat, jangan lupa sertai jerayawara ini dan dapatkan siri Huawei Mate 30 samaada melalui jerayawara ini atau juga dengan melanggan pelan-pelan telekomunikasi yang ditawarkan oleh Maxis, Celcom dan juga Digi kerana peranti ini telah mendapat sambutan ketika kedua dua sesi pra-tempahan untuk siri Huawei Mate 30 ini dibuka.

Penafian: Advertorial daripada Huawei Malaysia

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd