Anda Boleh Tebus RM30 Percuma Ke Dompet Digital Anda Bermula Hari Ini

Diterbitkan pada Jan 15, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Kerajaan sebelum ini telah pun mengumumkan bakal menawarkan kredit sebanyak RM30 kepada rakyat Malaysia, dalam usaha untuk mengalakkan pengguna melakukan transaksi nirtunai. Selari dengannya, bermula hari ini, rakyat Malaysia boleh menebus kredit sebanyak RM30 berkenaan melalui dompet digital GrabPay, Touch n Go eWallet dan juga Boost.

TNG eTunai

Untuk melayakkan anda menerima RM30 ini, pengguna mestilah berusia 18 tahun dan ke atas pada 31 Disember 2019, rakyat Malaysia, dan menjana pendapatan kurang RM100,000 setahun.

Untuk menebusnya, anda boleh ke mana-mana dompet digital terlibat – iaitu Boost, GrabPay atau Touch n Go eWallet, dan klik pada butang tebusan yang terdapat padanya. Pengguna perlu mengesahkan identiti mereka terlebih dahulu dengan memuat-naik kad pengenalan mereka ke dompet digital berkenaan.

Boost eTunai

Setiap pengguna hanya boleh melakukan tebusan di satu dompet digital sahaja, dan ia akan mengambil masa seketika sebelum anda melihat kredit berkenaan di dompet digital anda. Kredit RM30 yang diterima perlulah digunakan sebelum 14 Mac 2020 kelak.

komen


© Amanz / 2022 Kami