Fujifilm X100V Kamera Padat Terbaru Dengan Paparan Boleh Ubah Dan Kebolehan Merakam Video 4K

Diterbitkan pada Feb 5, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Jika anda sedang mencari sebuah kamera padat yang mempunyai kualiti gambar dan video sebuah peranti prosumer, Fujifilm hari ini telah melancarkan kamera padat terbaru mereka, iaitu Fujifilm X100V.

Fujifilm X100V ini hadir dengan sensor X-Trans CMOS 4 bersaiz 26MP, cip pemprosesan imej X-Processor 4 dan mempunyai lensa tetap 23mm yang mempunyai apertur F2.

Dari segi rekaan, Fujifilm mengatakan bahawa kamera X100V ini lebih tahan lasak berbanding dengan model-model lama, dan beberapa perubahan telah dibuat untuk memastikan bahawa ciri-ciri kamera ini lebih mudah diakses oleh pengguna.

Selain daripada mengambil gambar beresolusi tinggi, kamera Fujifilm X100V ini juga mampu mengambil video pada resolusi 4K 30FPS, dan untuk mereka yang sering mengambil gambar dalam format RAW, jenis fail gambar didalam kamera ini boleh disunting terus menggunakan perisian Adobe Lightroom tanpa perlu mengubahsuai jenis fail.

Kamera Fujifilm X100V ini akan mula dijual di beberapa pasaran terpilih bermula penghujung bulan Februari ini pada harga $1400 (~RM5600).

komen


© Amanz / 2022 Kami