Selangkah Lebih Maju Dengan Huawei Mate 30 Pro 5G, Kini Sudah Ditawarkan Oleh Pelbagai Syarikat Telekomunikasi

Diterbitkan pada Feb 7, 2020. oleh .

Telefon pintar Huawei Mate 30 Pro merupakan sebuah telefon pintar dengan sokongan 5G pertama yang dipasarkan di Malaysia. Dengan pelancaran ini, ia membolehkan pengguna untuk menikmati kadar internet yang lebih laju yang dikatakan 10 kali lebih pantas berbanding kadar kelajuan internet sedia ada. Memandangkan telefon pintar ini merupakan telefon pintar 5G pertama yang dipasarkan di Malaysia, pelbagai syarikat telekomunikasi telah hadir dengan pelan mereka yang tersendiri dengan penawaran Huawei Mate 30 Pro 5G untuk memberi peluang kepada orang ramai bagi merasai pengalaman menggunakan rangkaian 5G.

Semasa sesi ujian 5G dijalan di Langkawi baru baru ini untuk telefon pintar Huawei Mate 30 Pro 5G, syarikat-syarikat telekomunikasi turut menguji kemampuan mereka dalam menawarkan pakej pelan yang baik untuk rangkaian 5G di Malaysia. Memandangkan telefon pintar daripada Huawei ini merupakan telefon pintar 5G pertama di Malaysia, syarikat-syarikat telekomunikasi telah menyertakan telefon pintar ini dalam pakej pelan mereka.

Ini membolehkan anda untuk memiliki Huawei Mate 30 Pro 5G ini dengan lebih mudah melalui beberapa pilihan, samaada secara terus daripada pengedar rasmi Huawei, atau Celcom melalui pelan Easy Phone bermula RM99/bulan, Digi melalui pakej Phone Freedom 365 bermula RM68/bulan, Maxis melalui pelan Maxis Zerolution bermula RM99/bulan, dan U Mobile melalui pelan #MadeForUnlimited pada RM1,599.

Apa yang menarik tentang telefon pintar ini adalah ia membawakan rekaan skrin bersaiz 6.53 inci Flex OLED yang melengkung kepada 88 darjah, atau nama lainnya adalah skrin Horizon Display. Ini menampakkannya rekaannya kelihatan premium. Dari segi spesifkasinya, telefon pintar ini dijana dengan cip pemprosesan Kirin 990 5G, dan ditawarkan dengan memori 8GB RAM bersama storan dalaman 256GB UFS 3.0 yang boleh diperluaskan sehingga 256GB menggunakan kad memori NM.

Bukan itu sahaja, kamera Huawei Mate 30 Pro 5G ini juga disertakan dengan sokongan kamera yang cukup baik daripada  DXOMark dimana mereka telah menerima skor setinggi 123 markah. Ini kerana, kameranya dilengkapi dengan lensa 40MP untuk fokus utama, 40MP untuk ultra sudut lebar, 8MP untuk telefoto yang mampu untuk merakam zum sehingga 30x digital, dan juga lensa 3D ToF dengan teknologi SuperSensing RYYB dan Cine Camera RGGB 3:2.

Bateri telefon pintar ini adalah berkapasiti 4500mAh dan menerima sokongan pengecasan pantas 40W bersama pengecasan pantas nirwayar 27W. Huawei juga mengekalkan sokongan pengecasan nirwayar peranti lain yang dikatakan lebih baik daripada model sebelumnya pada Huawei Mate 30 Pro 5G ini.

Sekiranya anda berminat, telefon pintar sudahpun ini dipasarkan secara meluas di seluruh negara. Untuk pasaran Malaysia, ia dijual pada harga RM4,199 sahaja. Oleh itu, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Huawei Mate 30 Pro 5G ini bersama langganan pelan pilihan anda kerana masing-masing menawarkan pakej pelan yang sangat berbaloi. Bagi setiap pembelian Huawei Mate 30 Pro 5G ini akan disertakan bersama hadiah eksklusif bernilai RM537, termasuklah pengecas nirwayar dalam kereta HUAWEI SuperCharge bersama jaminan tambahan peranti selama satu tahun. Jadi, sekiranya anda berminat bolehlah merujuk kepada pengedar-pengedar Huawei di Malaysia atau  cawangan syarikat telekomunikasi seperti Celcom, Digi, Maxis, dan U Mobile yang terdekat.

Penafian: Advertorial daripada Huawei Malaysia

komen


© Amanz / 2023 Kami