Samsung & Dbrand Bekerjasama Untuk Menjual Pelekat Vinil Dalam Kedai Fizikal Samsung Di Kanada

Diterbitkan pada Feb 7, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Samsung adalah seperti Apple. Di dalam kedai fizikal mereka, kebanyakan aksesori adalah dari mereka sendiri dan tidak banyak pilihan untuk aksesori dari jenama pihak ketiga. Jika anda masuk ke kedai Samsung sekarang, hanya segelintir sahaja yang ada, jika ada pun harga jualannya mahal. Begitu juga dengan Apple, lebih-lebih lagi dengan aksesori yang mereka jual haruslah diiktirah dengan MFI.

Terkini di Kanda, jenama pelekat vinil popular Dbrand – dilihat mempunyai bahagian khas di dalam kedai fizikal Samsung. Ini adalah pertama kali, Dbrand menjual barangan mereka secara fizikal, kerana selama ini cara perniagaan Dbrand adalah melalui laman web rasmi mereka sahaja. Tiada pengumuman rasmi dari Dbrand atau Samsung mengenai kerjasama ini. Kemudian, tiada juga informasi mengenai pelekat apa yang dijual dan adakah aksesori lain seperti kerangka Grip, pelindung skrin Prism turut dijual.

Ada kemungkinan besar yang akan lebih banyak bahagian khas Dbrand muncul kelak di dalam kedai fizikal Samsung. Namun kami yakin, Malaysia bukan salah satu daripadanya. Bagi yang tidak tahu apa itu Dbrand – ia adalah jenama aksesori yang menjual pelekat vinil bagi menutup jenama peranti (dbrand=debrand=nyah-jenama). Pelekat yang mereka jual juga agak sukar untuk dipasang dan harga jualannya juga adalah mahal.

komen


© Amanz / 2022 Kami