Cari @ Amanz

Spesifikasi Kamera Oppo Reno3 Pro Edisi Global Diperlihatkan – Kuad-Kamera 64MP Dan Swafoto 44MP

Link Copied!

Pada 2 Mac hadapan Oppo Reno3 Pro versi global akan dilancarkan secara rasmi. Terdapat pelbagai spekulasi mengenai spesifikasi peranti yang mengutamakan kemampuan fotografi ini berbanding versi yang dilancarkan di China Disember lalu. Beberapa misteri mengenai kamera yang akan digunakan telah didedahkan sendiri oleh Oppo semalam.

Pertama sekali ialah penggunaan kuad kamera 64+13+8+2 Megapixel pada bahagian belakang. Ini terdiri daripada lensa sudut lebar 64 MP, telefoto 13 MP, ultra sudut lebar 8 MP dan monokrom 2MP. Pada bahagian hadapan pula ialah kamera sebesar 44MP dipadankan dengan sensor 2MP yang mengesan kedalaman bagi menghasilkan mod potret yang lebih jitu.

Kamera utama nampaknya meningkat dari 48 MP manakala kamera hadapan pula meningkat dari 32MP.  Seperti versi China, peranti ini dipercayai akan mengekalkan penggunaan cip Snapdragon 765G. Tahun ini peranti mercu Oppo Find X2 akan menjadi yang pertama keluaran mereka dengan cip Snapdragon 865.

Turut didedahkan ialah pilihan warna cerun Auroral Blue, Midnight Black dan Sky White. Oppo Reno3 Pro akan menyokong pengecasan pantas 30W VOOC Flash Charge 4.0.


Komen ()