Cari @ Amanz

AKG N400 Dilancarkan Dengan Sokongan Pembatalan Hingar Aktif

Link Copied!

Dua fon telinga utama Samsung Galaxy Buds dan Buds+ telah dilancarkan sejak setahun yang lalu. Walaupun mempunyai kualiti audio yang memuaskan ia mempunyai kekurangan kerana tidak menyokong sistem pembatalan hingar aktif. Sekiranya fungsi ini adalah perlu bagi anda, AKG N400 telah dilancarkan oleh Samsung di Korea Selatan.

AKG N400 ialah fon telinga TWS yang mempunyai rekaan yang lebih besar berbanding kedua-dua Buds. Terdapat pad sesentuh pada permukaan fon telinga yang digunakan untuk melakukan kawalan pemain muzik, melaras audio dan menyeru pembantu maya. Selain sokongan pembatalan hingar aktif, N400 turut mempunyai ketahanan IPX7 yang lebih tinggi berbanding IPX2 pada Buds.

Tetapi ketahanan baterinya pula lebih rendah iaitu sekadar 6 jam dengan sekali caj sedangkan buds boleh bertahan sehingga 11 jam. Pod pengecasn N400 menyokong pengecasan nirwayar. Untuk tambatan kepada peranti yang lebih padu, aplikasi AKG perlu digunakan.

Pada waktu ini AKG N400 hanya dijual di Korea Selatan pada harga KRW 230,000 (~RM814) dan adalah lebih mahal berbanding Buds+ yang dijual pada harga RM599 di negara kita,


Komen ()