Carian
Facebook Memperkenalkan Messenger Rooms – Sokongan Panggilan Video Dengan Sokongan Sehingga 50 Orang
April 25, 2020 Aman

Dengan lebih ramai duduk dirumah disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan, perkhidmatan panggilan video telah menjadi salah satu norma untuk pengguna kekal berkomunikasi. Selari dengannya, sejumlah perkhidmatan telah meningkat popularitinya, dan salah satunya adalah Zoom.

Terbaru, dalam menyaingi pelbagai perkhidmatan lain, dan membuatkan pengguna aktif lagi menggunakan Facebook, gergasi sosial berkenaan hari ini melancarkan Messenger Rooms.

Messenger Rooms

Messenger Rooms merupakan perkhidmatan panggilan video, dan ia boleh menyokong sehingga 50 orang pada sesuatu masa secara serentak. Ini sekaligus menjadikan Messenger Rooms sebagai salah satu perkhidmatan panggilan video yang mungkin diminati ramai – apatah lagi dengan kebanyakkan pengguna internet mempunyai akaun Facebook.

Tiada sebarang had masa untuk Messenger Rooms (Zoom mengehadkan panggilan percuma selama maksima 40 minit), dan pengguna boleh menyertai sesuatu panggilan walaupun tidak mempunyai akaun Facebook.

Facebook turut mengatakan kelak pengguna boleh membuat “Rooms” dengan mudah daripada Instagram Direct dan juga WhatsApp.

Messenger Rooms ini diperkenalkan secara berperingkat, dan dijangka akan ditawarkan di seluruh dunia dalam minggu akan datang.

Komen