Menara Selular Dibakar Pula Di Kanada Kerana Disyaki Menyebar Covid-19

Diterbitkan pada Mei 6, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Terdapat pelbagai teori tidak berasas mengenai wabak koronavirus seperti tag garam yang dipakai di leher, memakan ikan singgang dan meminum air suam dapat menentang jangkitan dari berlaku. Ini adalah teori-teori yang popular di Asia. Tetapi di negara maju antara teori popular ialah Covid-19 disebarkan menerusi menara telekomunikasi 5G.

Terkini empat menara telekomunikasi selular telah dibakar di bandar berhampira Quebec dan Montreal Kanada. Menara yang terbakar menyebabkan gangguan perkhidmatan selular di bandar tersebut. Tambah menghairankan ialah menara yang dibakar bukanlah menara 5G tetapi sekadar menara selular biasa.

Akibat serangan vandalisme yang berlaku, Menteri Inovasi Kanada terpaksa mengeluarkan kenyataan rasmi mengutuk tindakan vandalisme yang mengakibatkan gangguan kepada perkhidmatan selular yang penting.

Sebelum ini menara selular turut telah dibakar di Birmingham, UK atas sebab yang sama. Sebanyak 50 kes dilaporkan di UK serta beberapa lagi di Ireland, Belgium dan Belanda. Pengajaran di sini ialah keperluan untuk memahami sains dengan lebih mendalam dan negara barat juga dipenuhi manusia yang terpaling pandai sehingga menjadi pandir.

komen


© Amanz / 2022 Kami