Cari @ Amanz

Dell XPS 15 Dengan Kemaskini CPU Intel Comet Lake Akan Memasuki Pasaran Tempatan Tidak Lama Lagi – Harga Bermula RM7999

Oleh Nazrin

Link Copied!

Siri komputer riba Dell XPS menggabungkan rekaan moden yang anggun dan juga spesifikasi dalaman berkuasa yang membuatkannya sebuah siri komputer riba yang bukan sahaja padat tetapi sesuai digunakan untuk pelbagai jenis tugasan, tidak kira untuk kerja ataupun riadah.

Dell hari ini mengumumkan bahawa mereka telah mengemaskini siri komputer riba Dell XPS 15 mereka dengan komponen-komponen terbaru daripada Intel dan juga NVIDIA yang menjadikannya salah satu daripada komputer riba padat yang paling berkuasa di pasaran.

Dell XPS 15 2020 ini dilengkapi dengan paparan hampir nirbingkai InfinityEdge bersaiz 15.6 inci yang mempunyai pilihan resolusi 1920×1200 ataupun 3840×2400 dengan fungsi sesentuh. Paparan versi 4K juga menyokong teknologi HDR400 yang berguna jika anda gemar menonton filem atau video yang menyokong teknologi visual ini. Bukan itu sahaja, paparan ini dilindungi dengan kaca Gorilla Glass 6 yang tahan calar dan retakan.

Dell XPS 15 terbaru ini dikuasakan oleh pilihan CPU Intel generasi kesepuluh Comet Lake, bermula dari Intel Core i5-10300H sehinggalah Intel Core i9-10885H, memori DDR4 sehingga 64GB dan storan SSD PCIe sehingga 2TB.

Dari segi pilihan cip grafik, pengguna mempunyai pilihan untuk menggunakan cip Intel UHD Graphics terbina ataupun kad grafik NVIDIA GeForce GTX 1650.

Diantara ciri-ciri utama yang tiba pada Dell XPS 15 ini termasuklah sokongan untuk sambungan WiFi 6 terbaru, pengecasan Power Delivery menggunakan palam USB Type-C, dan jika anda mendapatkan model dengan paparan Full HD, ia mempunyai jangka hayat bateri selama 25 jam dengan satu pengecasan penuh.

Bercakap mengenai palam input, ia dimuatkan dengan dua buah palam Thunderbolt 3 tambahan dan sebuah pembaca kad SD yang cukup diperlukan oleh profesional kreatif.

Dell Malaysia mengatakan bahawa komputer riba ini akan tiba di laman web mereka bermula 15 Mei ini, dan konfigurasi paling mampu milik komputer riba ini yang menggunakan CPU Intel Core i5 generasi kesepuluh dan kad grafik NVIDIA GeForce GTX 1650 akan boleh dibeli dari harga bermula RM7999.


Komen ()