12,000 Unit Surface Go 2 Diedarkan Kepada Pelajar Sekolah Di Shibuya, Jepun

Diterbitkan pada Mei 18, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Microsoft Surface Go 2 baru sahaja dilancarkan pada dua minggu lepas. Ia mengekalkan rekaan asal dengan bezel yang lebih nipis, memberikan prestasi 64% lebih baik, kekal menyokong Surface Pen dan masih dijual pada harga berpatutan. Tablet hibrid ini dikatakan ingin bersaing dengan iPad dengan menawarkan sokongan Windows versi penuh yang mana  boleh memasang aplikasi tahap desktop seperti Photoshop dan sebagainya.

Terkini, tablet ini akan diedarkan kepada pelajar-pelajar sekolah di Shibuya, Jepun di bawah program kurikulum Global Innovation and Gateway for All (GIGA) School dari kementerian pendidikan Jepun. Terdapat 12,000 unit tablet ini akan diedarkan kepada 26 sekolah bermula bulan September ini. Menariknya, tablet ini bukan sahaja untuk digunakan di sekolah – tetapi turut boleh di bawa pulang ke rumah. Bersama-sama dengan Surface Go 2, Microsoft turut menyediakan Microsoft Classroom Pen dan Microsoft 365 A5 untuk kegunaan pembelajaran.

Bersama-sama dengan penggunaan tablet ini juga, ia menjadikan sekolah-sekolah di Shibuya, Jepun lebih ke arah dunia moden dengan teknik pembelajaran berteknologi tinggi berbanding sebelum ini yang masih menggunakan teknik lapuk.

komen


© Amanz / 2022 Kami