Cari @ Amanz

Android 11 Beta Kini Boleh Dimuat Turun Pengguna Google Pixel

Link Copied!

Google hari ini mengumumkan Android 11 Beta 1 boleh dimuat turun oleh pengguna peranti Pixel 2, 2 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, dan 4 XL. secara OTA. Seperti tahun-tahun sebelumnya, versi Beta 1 ini boleh dimuat turun pembangun yang telahpun mendaftar untuk program Android 11 Developer Preview atau mereka yang mendaftar untuk program ujian beta.

Terdapat beberapa perubahan dilakukan oleh Google pada Android 11. Antara yang menarik ialah paparan pelbagai mesej terus di talam notifikasi mengikut kepentingan. Mesej ini akan diletakkan di dalam senarainya tersendiri bagi membezakannya dari notifikasi lain yang diterima peranti. Peranti Android 11 juga boleh dikawal sepenuhnya menggunakan arahan suara bagi memudahkan pengguna OKU.

Privasi turut dipertingkatkan dengan kebenaran akses diberikan sekali sahaja untuk sesebuah aplikasi atau ia ditetapkan semula selepas aplikasi tidak digunakan dalam tempoh yang lama. Pelbagai lagi fungsi baharu diperkenalkan dan kami akan menyentuhnya dalam artikel berbeza selepas ini. Bagi pengguna Pixel, selamat memuat turun Android 11 Beta 1 pada peranti anda.


Komen ()