Kawalan Gestur Penuh Android 10 Kini Boleh Digunakan Pada Pelancar Pihak Ketiga Dalam OneUI 2.5

Diterbitkan pada Ogos 19, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sejak Android 10 diperkenalkan, Google mewajibkan pengeluar mengimplementasikan kawalan gestur penuh mereka terus terbina dalam sistem operasi masing-masing. Secara tidak langsung menjadikan kawalan gestur penuh yang sudah dibangunkan oleh pengeluar terus terbiar begitu sahaja. Masalah pada ini adalah, ia terhad pada pelancar yang lalai sahaja. Pengguna yang menggunakan pelancar pihak ketiga tidak dapat menggunakan gestur ini.

Untuk Samsung, mereka menggunakan One UI dan terkini dalam One UI 2.5 – akhirnya kawalan gestur Android 10 ini boleh digunakan di atas pelancar pihak ketiga dan tidak terhad kepada kawalan navigasi atas skrin yang sudah kuno. Walau bagaimanapun, menurut Android Police – kawalan gestur ini adalah sedikit pelik dan tidak lancar. Ia akan lebih jelas kelihatan pada animasi seperti peralihan animasi atau ketika membuka dan menutup.

 Jadi kelak, bagi pengguna Lawnchair 2, Action Launcher, Nova Launcher atau pelancar-pelancar lain anda boleh sudah menggunakan kawalan getsur penuh dan tidak terhad kepada One UI sahaja.

komen


© Amanz / 2023 Kami