Facebook Mula Menguji Integrasi Sokongan Permesejan Instagram dan FB Messenger

Diterbitkan pada Ogos 24, 2020. oleh .

Facebook kini dilihat telah memulakan proses integrasi sokongan permesejan antara perkhidmatan mereka – bermula dengan Instagram dan Messenger.

Facebook Messenger Instagram

Sejak penghujung minggu lepas, ia dilihat pengguna tempatan telah mula menerima notifikasi berkaitan dengan integrasi permesejan antara Instagram dan juga Facebook Messenger.

Melaluinya, selepas mengemaskini, Instagram akan menggantikan paparan logo Instagram Direct kepada Facebook Messenger, dan menawarkan beberapa kemudahan permesejan tambahan.

Antara kemudahan yang disediakan adalah untuk membalas mesej dengan hanya swipe padanya, memberikan reaksi berasaskan emoji kepada sesuatu mesej yang diterima, dan paling menarik sekali adalah kebolehan untuk menghantar mesej kepada rakan-rakan di Facebook.

Facebook Messenger Instagram

Buat masa ini, kedua-dua peti inbox masih tidak disatukan, dan masih diasingkan – antara Instagram dan Messenger. Tetapi, menggunakan Instagram, anda kini boleh menghantar mesej ke rakan di Facebook.

Facebook sendiri sebelum ini telah mengatakan bakal menyatukan perkhidmatan permesejan Messenger, Instagram dan WhatsApp. Pengenalan ini mungkin langkah awal, sebelum pengenalan lebih menyeluruh dilakukan pihak Facebook.

komen


© Amanz / 2023 Kami