Cari @ Amanz

ZTE hari ini telah memperkenalkan telefon pintar terbaru mereka, iaitu ZTE Axon 20 5G. Telefon ini menjadi telefon pintar pertama yang ditawarkan secara komersial kepada pengguna, yang mana hadir dengan rekaan kamera swafoto disebalik skrin.

Seperti ramai sedia maklum, dengan rekaan nirbingkai, pengeluar peranti mula melaksanakan penggunaan skrin berlubang atau bertakuk untuk memposisikan kamera swafoto. Perkara ini membuatkan pengalaman tontonan media tidak begitu baik, dan mungkin sedikit terganggu.

ZTE Axon 20 5G

Rekaan kamera swafoto disebalik skrin mengatasi masalah berkenaan, tetapi hadir dengan beberapa cabaran – termasuk kualiti rakaman swafoto yang masih menjadi tanda tanya.

Bercakap mengenai ZTE Axon 20 5G, ia menjadi telefon pintar pertama yang hadir dengan rekaan seumpamanya yang ditawarkan secara komersial kepada umum.

Ia hadir dengan skrin 6.92-inci OLED dengan kadar segar semula 90Hz, menggunakan pengimbas cap jari pada skrin, dan kamera 32-megapixel disebalik skrin berkenaan. ZTE turut menyertakan lapisan khas pada skrin untuk menjadikannya lutsinar pada bahagian kamera, selain sensor tambahn untuk memastikan pencahayaan baik ketika rakaman swafoto mengikut situasi.

Selain itu, telefon ini menggunakan cip Snapdragon 765G, memori sehingga 8GB RAM, dan storan sehingga 256GB. Ia turut menyertakan bateri 4220mAh dengan pengecasan pantas 30W. Untuk rakaman kamera utama, ia menyertakan empat-kamera belakang dengan sensor utama 64MP.

Buat masa ini, ZTE hanya mengumumkan penawaran telefon pintar ini di China, dan akan mula dijual bermula 10 September pada harga bermula CNY2198, iaitu sekitar RM1333.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd