Logitech K845 Dilancarkan – Papan Kekunci Mekanikal Dengan Kebebasan Memilih Suis Kekunci Tersendiri

Diterbitkan pada Okt 8, 2020. oleh .

Logitech adalah jenama yang cukup terkenal untuk pelbagai jenis aksesori komputer. Tidak kira dari audio, papan kekunci, tetikus dan banyak lagi. Terkini, mereka telah melancarkan papan kekunci mekanikal baru yang memfokuskan kerja/produktiviti – iaitu Logitech K845 Mechanical Illuminated.

Apa yang menarik dengan papan kekunci ini adalah, pengguna diberi kebebasan memilih suis kekunci tersendiri. Logitech menawarkan pilihan suis Red, Brown, Blue, Cherry MX Red dan juga Cherry MX Blue. Papan kekunci ini turut mempunyai lampu LED backlit yang boleh dipilih corak pencahayaan. Kekunci yang digunakan adalah jenis terapung, kerangka dibina dari aluminium dengan saiz penuh dan direka sedikit sudut yang condong ke atas untuk pengalaman menaip yang lebih baik.

Logitech turut menyediakan kaki tambahan, untuk lebih keselesaan – yang mana ia boleh menambah sudut kecondongan 4 sehingga 8 darjah. Ia juga dibina dari bahan yang lebih tahan lasak dan cetakan huruf, simbol, ikon dan digit pada kekunci dikatakan akan bertahan lebih lama.

Harga jualan adalah dari $59.99 sehingga $79.99 mengikut jenis suis kekunci. Di Malaysia harga jualan masih sedikit keliru, laman rasmi tidak menyenaraikan lagi harga tetapi beberapa penjual telah mula menjual dengan jaminan tempatan pada harga RM249 untuk suis merah, biru dan coklat.

komen


© Amanz / 2023 Kami