Huawei Dilaporkan Melihat Untuk Menjual Perniagaan Honor – Antara Nama Pembeli Berpotensi Termasuk TCL Dan Xiaomi

Diterbitkan pada Okt 14, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Huawei sedia menghadapi cabaran tinggi dalam arena peranti mudah-alih, dimana mereka diharamkan untuk bekerjasama dengan syarikat berpusat di Amerika Syarikat. Perkara ini sekaligus membuatkan mereka sukar untuk mendapatkan cip pemprosesan dan komponen untuk membuat peranti mudah-alih.

Terbaru, lanjutan daripadanya, laporan baru hadir mengatakan Huawei dalam perbincangan untuk menjual bahagian perniagaan telefon pintar Honor.

Ia dikatakan Huawei ingin menjual sebahagian daripada perniagaan telefon pintar Honor yang mungkin mencapai nilai $3.7 bilion.

Menurut Reuters, Huawei mungkin menjualnya kepada Digital China – pengedar utama telefon pintar Honor. Selain daripada itu, antara pembeli yang turut diperkatakan berpotensi adalah TCL dan juga Xiaomi.

Aset yang akan dijual masih tidak diketahui sepenuhnya – tetapi dijangka menyertakan jenama Honor, keupayaan kajian dan pembangunan Honor, serta perniagaan berkaitan rantaian bekalan mereka.

Dengan mengasingkan Honor daripada Huawei, ia turut dijangka akan dapat terus beroperasi dan mendapatkan komponen memandanngkan tidak lagi tertakluk kepada pengharaman Amerika Syarikat yang dikenakan terhadap Huawei.

Buat masa ini, pelbagai pihak berkaitan masih tidak mengeluarkan komen berkaitan hal ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami