Cari @ Amanz

Garmin tahun ini agak aktif dalam melancarkan pelbagai variasi jam tangan pintar. Dari yang premium sehinggalah yang mampu milik. Seperti jenama pesaing, Garmin turut ada produk khusus untuk kanak-kanak, iaitu jam tangan pintar juga. Garmin terkenal dengan Vivofit Jr. yang mana versi terkini adalah Vivofit Jr. 3. Kali ini Garmin bekerjasama dengan Marvel dan Disney untuk hadir dengan rekaan serta ciri dan fungsi menarik.

Fokus utama Vivofit Jr. 3 ini adalah pemantauan pergerakan anak-anak yang boleh dilakukan ibu bapa. Fungsi utama yang menjadi fokus adalah ICE iaitu In Case of Emergency. Ia adalah sejenis widget yang membenarkan si anak menghubungi ibu bapa dengan pantas. Ciri jam pintar biasa seperti penggera, jam randik, pemantauan tidur, sensor pemecut untuk penjejakan tapak, Bluetooth dikekalkan. Untuk fungsi “pintar”, jam ini mempunyai mod seperti aktiviti 60 minit, kerja rumah, ganjaran melalui sikap kanak-kanak, masa siapkan tugasan, notifikasi amaran, peringatan, permainan dan banyak lagi.

Bahan binaan adalah silikon, saiz skrin 0.56 x 0.56, ketahanan bateri 1 tahun, perlindungan kalis air 5ATM dan sokongan tali jam yang boleh ditukar. Setiap senaman, tugasan, kerja rumah adalah dalam bentuk permainan bertemakan Disney atau Marvel. Yang mana ini akan menghiburkan anak-anak sambil mereka kekal melakukan tugasan atau bersenam. Harga jualan adalah $79.99, iaitu sekitar RM332.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd