Cari @ Amanz

NTT Startup Challenge – Peluang Untuk Anda Persembahkan Idea Kepada Syarikat Telekomunikasi Jepun

Link Copied!

Setiap tahun pelbagai acara dan pertandingan dijalankan untuk menampilkan dan mencungkil startup baru hadir dengan idea-idea menarik. NTT, iaitu gergasi telekomunikasi dari Jepun hadir dengan NTT Startup Challenge hadir untuk kali ke-4 dan kali ini ia diadakan secara maya.

Untuk tahun ini, mereka mencari startup yang bergiat dalam arena permainan, kecerdasan buatan, Fintech, kesihatan, logistik, dan pelbagai lagi sektor yang semakin maju di alaf baru.

Pemenang pertandingan ini bakal membawa pulang hadiah tunai USD 5,000 anugerah dari rakan kerjasama serta berpeluang untuk berkongsi idea mereka dengan pelabur lain termasuklah rakan-rakan kerjasama NTT Group yang membolehkan idea mereka dapat diperkembangkan lagi.

Pemenang tahun 2019 termasuklah NodeFlux, Modal Rakyat dan juga Awan Tunai. Malah terdapat pemenang lain seperti Outside yang memenangi anugerah Panasonic Game Changer Catapult Award dan Modal Rakyat yang memenangi Orange FAB Award. Mereka turut dibenarkan untuk menggunakan infrastruktur NTT secara percuma.

Sekiranya anda berminat, terdapat sesi informasi ketiga pada 21 Oktober 2020 5.00pm- 6.30pm dimana anda sendiri boleh bertanyakan dengan pihak penganjur serta penceramah jemputan. Anda boleh mendaftar sesi tersebut disini.

Tarikh tutup untuk anda menghantarkan pitch deck anda adalah 31 Oktober 2020 dan 10 startup terbaik akan diumumkan pada minggu pertama November 2020. Mereka akan masuk ke pusingan akhir pada 25 November 2020.


Komen ()