Carian
Casio Edifice Edisi Honda Racing Dilancarkan – Menyambut Ulang Tahun Ke-20 Dan Dijual Pada Harga RM1499
October 23, 2020 Fahim Zahar

Casio kerap bekerjasama dengan pihak lumba kereta bagi hadir dengan jam tangan edisi khas mereka. Antara siri premium mereka adalah Edifice dan rakan kereta lumba adalah Honda Motor Racing. Bagi menyambut ulang tahun kedua puluh Edifice dan kerjasama ketiga dengan Honda Motor Racing, Casio hadir dengan ECB-10HR – Casio Edifice Edisi Honda Racing.

Jam ini menggunakan tema hitam dan merah, yang mana sama dengan uniform kru Honda F1 yang membantu pasukan Scuderia AlphaTauri Formula One. Warna emas turut ditambah sebagai tanda ulang tahun kedua puluh Edifice. Kerangka jam ini dan juga jarum diperbuat dari bahan gentian karbon, logo Honda Racing, nombor “20” dan tali jam berwarna merah. Tali jam diperbuat dari bahan kulit sebenar. Manakala, sebagai tanda penghargaan, logo “Edifice” dan jarum jam kecil menggunakan warna emas.

Model jam ini adalah berasaskan jam ECB-10, yang mana ia dibina berasaskan nasihat daripada pasukan Scuderia AlphaTauri Formula One. Harga jualan bagi jam tangan ini adalah RM1499.

Komen