Cari @ Amanz

OnePlus 8T sudah pun dilancarkan di Malaysia dengan tanda harga RM2,699 dan RM2,999. Ia adalah peranti mercu terbaru dari OnePlus yang lebih murah dari OnePlus 8. Di China, semasa pelancaran OnePlus 8T – OnePlus turut mengumumkan edisi khas Cyberpunk 2077. Ia adalah permainan video dari CD Projekt Red yang ramai nanti-nantikan.

Untuk OnePlus 8T Cyberpunk 2077 edisi khas ini, ia hanya ditawarkan untuk variasi 12/256 GB. Di panel belakang, OnePlus menggunakan tiga bahagian berbeza untuk panel belakang. Pertama adalah modul kamera yang terus dilebarkan di keseluruhan bahagian atas peranti. Kedua, bahagian tengah yang diperbuat dari kaca AG dan yang ketiga bahagian bawah dengan bahan binaan gentian karbon. Rekaan ini diambil dari permainan video bagi memperlihatkan keadaan siberpunk.

Tema warna adalah hitam, kelabu dan kuning. Banyak penggunaan perkataan berasaskan teknologi yang bersesuaian dengan permainan dan juga tampak futuristik. Oxygen OS di dalamnya masih lagi versi yang kesebelas. Cuma, ia mempunyai tema khas yang mengaktifkan animasi pengimbas cap jari yang unik, gambar latar Cyberpunk 2077, tema pada AOD, cahaya notifikasi dan banyak lagi.

Pada kamera, OnePlus turut menambah penuras Night City dan Northern California yang kelihatan seperti dunia siberpunk. Nada dering turut menggunakan tema yang sama. Di dalam pakej belian, OnePlus turut menggunakan tema kuning, menerima kerangka khas, dan pelbagai pelekat dengan tema permainan video ini.

OnePlus 8T ini dijana dengan cip Snapdragon 865, memori 12/256 GB, skrin 120Hz, menyokong pengecasan pantas Warp Charge 65W dan dijual pada harga RMB3,999 iaitu sekitar RM2,483.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd