Cari @ Amanz

Apple iPhone 12 baru sahaja dimulakan pra-tempahan di Malaysia, tetapi kini kita telah mula mendengar desas-desus awal berkaitan dengan siri iPhone 13 yang bakal hadir pada 2021 kelak.

Menurut penganalisa popular, Ming-Chi Kuo, Apple akan meneruskan tradisi memperkenalkan empat variasi iPhone dibawah iPhone 13. Dengan ini, kita akan dapat melihat pengenalan iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro dan juga iPhone 13 Pro Max.

Pada masa yang sama, ia dikatakan kamera pada model iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max akan dinaik-taraf, serta menggunakan sensor ultra-lebar dengan lensa f/1.8, 6P dengan autofokus. Jikalau dibandingkan, pada hari ini, sensor rakaman ultra-lebar f/2.4 5P dengan lensa fokus tetap digunakan pada siri iPhone 12.

Dengan penggunaan sensor ini, ia dijangka akan menawarkan kualiti rakaman yang lebih baik – termasuk untuk rakaman ketika waktu malam.

Seperti biasa, buat masa ini, ia sekadar laporan penganalisa awal sahaja. Sama-sama kita nantikan perkembangan lanjut berkaitan dengan iPhone 13 dalam bulan-bulan akan datang.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd