Cari @ Amanz

YouTube Music sejak ke belakangan ini, kerap dikemaskini dengan pelbagai ciri dan fungsi menarik. Ini adalah kerana Google ingin mengambil minat hati pengguna selepas mematikan Google Play Music. YouTube Music turut banyak meniru sedikit Spotify agar bekas pengguna Spotify tidak berasa janggal. Terkini, aplikasi ini telah dikemaskini dengan pengalan terhadap bar aktiviti baharu.

Di tab Home, kini ada tujuh senarai main My Mix yang dijana secara automatik. Setiap senarai main ini mempunyai pelbagai penyanyi yang YouTube jangka sesuai dengan pengguna dan dapat menceriakan hari mereka. Kemudian kesemua senarai main ini bergabung menjadi My Supermix, iaitu Your Mix serba baharu. Senarai main ini menggabungkan semua citarasa muzik pengguna. Disebabkan My Mix dikemas kini sentiasa, setiap senarai main akan membawakan kejutan untuk pengguna.

Untuk bar aktiviti yang baru, ia memaparkan empat akses pintar kepada senarai main khusus mengikut aktiviti tertentu. Workout, Focus, Relax, Commute adalah senarai main yang berbeza. Setiap senarai main ini akan membuka skrin utama khusus dengan pelbagai lagi senarai main dengan muzik yang bersesuaian. Ia adalah untuk muzik di mana jua yang memastikan pengguna sentiasa ditemani dengan melodi indah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd