Carian
Peranti Yang Dikatakan Redmi K40 Tertiris – Skrin Berlubang Di Tengah Dan Modul Kamera Baharu
December 15, 2020 Fahim Zahar

Peranti Redmi siri K adalah peranti kegemaran ramai. Ini kerana ia adalah peranti yang berkuasa dengan harga yang sangat mampu milik. Redmi K20 menjadi Mi 9T, Redmi K30 menjadi Poco F2 dan kini peranti yang dikatakan Redmi K40 telah tertiris – ia memperlihatkan perubahan yang banyak. Tetapi tidak pasti, adalah ia akan menjadi peranti Redmi, Mi atau Poco untuk pengguna global.

Peranti yang dikatakan Redmi K40 ini dilihat menggunakan modul kamera serba baharu. Ia menggunakan tetapan kuad-kamera dengan susunan satu lensa utama di atas dan tiga lagi lensa di bawah. Turut kelihatan lampu LED flash dan lubang misteri yang tidak jelas sama ada sensor atau kamera.

Juga tidak pasti jika ini adalah peranti Redmi K40 yang mana, adakah yang biasa atau yang Pro. Semasa Redmi K30, Pro, Pro Zoom dan Ultra menggunakan kamera pop-naik, K30, K30 5G, K30 5G Racing menggunakan skrin berlubang berbentuk bujur dan Redmi K30S menggunakan skrin berlubang biasa. Redmi K40 ini dilihat adalah skrin berlubang di tengah seakan peranti Samsung.

Peranti turut dilihat hadir dalam warna biru, masih mempunyai port bicu audio 3.5mm, dan dilaporkan akan hadir dengan Android 11 dan dijana dengan Snapdragon 888. Peranti ini dilaporkan akan diumumkan seawal Disember 2020 juga agar boleh menjadi antara peranti terawal dengan cip yang berkuasa.

Komen