Cari @ Amanz

Huawei kini telah pun mula menawarkan Harmony OS 2.0 Beta untuk pengguna telefon pintar, sekaligus membolehkan para pembangun mengujinya, serta mengoptimasikan aplikasi untuk sistem operasi yang dijangka digunakan pada peranti-peranti keluaran Huawei berkenaan.

Buat masa ini, Harmony OS ini ditawarkan untuk para pembangun, dan antara peranti yang disokong adalah termasuk Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, dan juga Huawei Mate 30 Pro 5G.

Pendaftaran ini hanya dibuka untuk para pembangun sahaja, dan tidak diketahui lagi bilakah ia akan dibuka kepada pengguna umum.

Daripada beberapa video yang hadir ke arena web, ia dilihat Harmony OS menawarkan antaramuka lebih kurang sama seperti EMUI, serta pengalaman penggunaan yang lebih kurang sama. Ini juga mungkin memudahkan lagi peralihan pengguna ke penggunaan sistem operasi ini dengan mudah dan tidak perlu kekok ketika mmenggunakannya.

Dengan perkembangan terbaru ini, kita mungkin akan lihat Harmony OS ini dibuka pendaftaran kepada pengguna peranti biasa, sekaligus memudahkan lebih ramai yang mencubanya.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd