Cari @ Amanz

Qualcomm Melancarkan QCC305x – Cip Pemproses TWS Yang Membawakan Fungsi Dan Ciri Premium Ke TWS Murah

Link Copied!

Qualcomm bukan sahaja mempunyai cip pemproses untuk telefon pintar, tetapi turut mempunyai cip-cip untuk TWS. Antara yang menarik dengan cip audio dari Qualcomm adalah ia membawakan fungsi kurang masa pendam, kualiti audio yang lebih baik, kaedah tambatan pantas, fungsi pembatalan hingar dan banyak lagi. Terbaru, Qualcomm hadir dengan QCC305x pula.

Cip terbaru ini membawakan fungsi dan ciri TWS premium ke TWS mampu milik. Berikut adalah antara ciri yang disertakan;

  • Menyokong perkongsian audio, seperti satu TWS dengan dua peranti.
  • Menyokong fungsi sentiasa mendengar untuk seruan pembantu digital.
  • Membawakan fungsi Qualcomm Adaptive Active Noise Cancellation agar TWS mampu milik mempunyai fungsi pembatalan hingar.
  • Membawakan fungsi Qualcomm aptX Adaptive yang boleh mencapai resolusi audio 96KHz, iaitu masa pendam rendah ketika menstrim atau bermain permua.
  • Qualcomm aptX Voice, Qualcomm cVc Echo Cancellation & Noise Suppression ditawarkan untuk panggilan telefon yang lebih berkualiti.

Melalui cip baru ini juga, ia menggunakan teknologi Bluetooth kuasa rendah BLE. Dengan teknologi ini, penggunaan kuasa adalah rendah dan boleh menjimatkan bateri serta memberi kualiti audio yang lebih hebat. Cip ini akan membawakan fungsi dan ciri TWS premium yang mahal kepada TWS mampu milik.

Jika anda sudah habiskan wang untuk peranti mercu Snapdragon 888, kurang wang untuk beli TWS premium – beli sahaja yang dikuasakan dengan QCC305x pada harga murah dan anda akan dapat menikmati audio premium.


Komen ()