Cari @ Amanz

Mail oleh Microsoft ialah perisian emel lalai yang ditawarkan melalui sistem operasi Windows 10 yang boleh digunakan untuk mengakses emel pengguna secara cepat, tetapi ia tidak mempunyai fungsi-fungsi tambahan yang sama seperti satu lagi perisian emel Microsoft, iaitu Outlook.

Microsoft nampaknya sedang dalam proses membangunkan sebuah perisian baru yang merumahkan perisian emel dan juga kalendar dalam satu yang dinamakan One Outlook.

One Outlook masih lagi dalam fasa pembinaan, tetapi binaan awal perisian tersebut telahpun tertiris, dan sempat diuji oleh beberapa orang, walaupun tidak boleh digunakan buat masa ini.

Menurut Microsoft, One Outlook ini dibina untuk peranti dengan skrin besar seperti komputer desktop, komputer riba ataupun tablet bagi mereka yang lebih gemar melihat emel dan juga temujanji di kalendar semuanya di satu skrin.

Ia juga dijangka akan menjadi perisian emel yang akan menggantikan perisian terbina Mail kelak, tetapi menurut laporan WIndowsCentral, jika ia berlaku, ia hanya akan tiba untuk Windows 10 pada tahun 2022 kelak, kerana ia masih perlu melalui fasa ujian beta sebelum diperkenalkan untuk orang ramai.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd