Carian
Satya Nadella Ingin Microsoft Teams Menjadi WeChat Untuk Perusahaan
January 6, 2021 Fahim Zahar

Microsoft Teams adalah perisian dan aplikasi dari Microsoft untuk tujuan perusahaan. Ia boleh digunakan untuk permesejan, membuat jadual, telesidang dan banyak lagi. Ia juga hadir dengan kemampuan telesidang yang boleh mengubah latar belakang seakan berada di dalam satu pejabat, dewan ataupun kelas.

CEO Microsoft, Satya Nadella mempunyai harapan yang tinggi dengan Microsoft Teams. Beliau ingin jadikan perkhidmatan ini sebagai pusat pengurusan untuk syarikat, pekerja, pelbagai alatan berguna, dan banyak lagi dalam satu aplikasi. Menurut beliau, Microsoft Teams ini ingin dijadikan sebagai WeChat tetapi untuk pengguna perusahaan.

Satya Nadella

WeChat masih tiada pesaing sebenar di Amerika Syarikat. Kehebatan WeChat masih tidak boleh ditandingi oleh perkhidmatan lain, kecuali Microsoft Teams yang dikatan sudah satu langkah ke hadapan untuk mencapai tahap WeChat tetapi fokus kepada perusahaan.

Microsoft turut berhasrat yang Microsoft Teams ini boleh mengubah sistem aliran pekerja untuk semua syarikat. Bukan itu sahaja, perkhidmatan ini turut boleh dikembangkan kepada semua orang tidak kira bekerja sebagai apa termasuk pekerja barisan hadapan. Perkhidmatan ini juga adalah bebas untuk sesiapa mengintegrasikan perkhidmatan lain di dalam satu sistem.

Komen