Samsung Galaxy Upcycling Mengubah Peranti Lama Untuk Digunakan Sebagai Peranti Berhubung IoT

Diterbitkan pada Jan 12, 2021. oleh .

Samsung sedia memfokuskan kepada bungkusan yang mesra alam-sekitar untuk televisyen mereka, membolehkan kotak televisyen digunakan untuk diubah-suai bagi beberapa tujuan. Kini, selain daripada kotak, Samsung turut melihat untuk membolehkan pengguna menggunakan semula peranti lama untuk sejumlah tujuan baharu.

Samsung mengatakan langkah ini akan mengurangkan pembaziran barangan elektronik, dan anda tidak perlu membuangnya, tetapi pada masa yang sama menggunakannya untuk tujuan kehidupan secara berhubung masa kini.

https://www.youtube.com/watch?v=m9AL266C0lc

Melalui kemaskini perisian, ia membolehkan anda mengubah telefon lama menjadi peranti berhubung – dan menggunakannya untuk beberapa tujuan. Antara perkara yang dipertontonkan oleh Samsung adalah termasuk untuk tujuan mengawal beberapa peralatan pintar di rumah, memantau aktiviti bayi dan sebagainya.

Dengan Galaxy Upcycling, Samsung menyasarkan untuk mengurangkan lagi pembaziran barangan elektronik dan menggunakannya untuk tujuan kehidupan berhubung dan rumah pintar yang semakin diperkatakan akhir-akhir ini.

komen


© Amanz / 2023 Kami