Penggunaan Data Anda Di Facebook Kini Lebih Jelas Dan Lebih Butiran Dipaparkan

Diterbitkan pada Jan 14, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Access Your Information diperkenalkan oleh Facebook pada tahun 2018, untuk pengguna lihat dengan jelas data yang digunakan. Kini selepas beberapa tahun lihat apa yang pengguna ingin tahu, apa yang pengguna ingin akses dan dengan niat ingin lebih terbuka mengenai penggunaan data – Facebook memperkenalkan Access Your Information serba baharu yang kini mempunyai lapan kategori.

Your Activity Across Facebook, Friends and Followers, Preferences, Personal Information, Logged Information, Ads Information, Apps and Websites Off of Facebook, dan Security and Login Information adalah kategori baru yang diperkenalkan dan setiap kategori ini mempunyai sub-kategori agar data yang digunakan lebih jelas dipaparkan.

Melalui antaramuka baharu ini juga, data yang digunakan untuk iklan turut akan diperlihatkan. Pengguna kini boleh membuat carian spesifik untuk data apa yang ingin diakses untuk tujuan padam atau lihat. Facebook nyatakan yang antaramuka ini dan data yang dipaparkan ini adalah apa yang pengguna inginkan dan kerap akses.

komen


© Amanz / 2023 Kami